Hut- och harmlöst från Larko

SvD och ”experter”

Posted on: 14 07 2011

De sk. ”experter”, som SvD anlitat på, har en väldigt trång syn på Google + vs. Facebook. Ingen av dem tycks vara specialicerad på socialmedia men var och en är specialist inom ett snävt område av Internet. Ingen av ”experterna” kan anses representera vare sig de mer rutinerade användarna av Google + eller vanliga FB-brukare.

Deras syn är främst konstig. Alla spekulerar på, huruvida Google + kan tänkas slå igenom i Sverige. Det är helt irrelevant. Det intressanta är ett eventuellt genomslag i världsskalan. Händer det, så kommer Sverige att hänga efter. Svenskarna är ju inte konstigare än andra (hoppas man).

Man tycks inte riktigt ha uppfattat det här med circlarna. Man tycks tro (eller är det bara SvD-redaktionen som tror det?) att circlarna skall för all evighet delas i familj, vänner och bekanta. Man har inte insett, att det bara är en utgångspunkt som var och en skall forma efter eget behag. Det förblir oklart, varför Joakim Jardenberg anser, att folk ”inte vill” avgöra, vad man vill dela med vem. Det är precis det åtminstone jag vill.

Varifrån tar Nikke Lindqvist, att ”det inte går att söka”? Har han försökt? Kan han googla? Det skulle man tro, eftersom han precenteras som sökmotorexpert. Integrationen med övriga tjänster av Google, däribland sökmotoret, är ju en väsentlig del av Google +.

Det positiva är att man har förtroende för det tekniska kapacitetet hos Google +. Innovation kommer socialmedia till gagn i helhet, inte bara för Google.

Advertisements
Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
%d bloggare gillar detta: