Hut- och harmlöst från Larko

Utbildningstips: Solborg Folkehøgskole

Posted on: 21 04 2008

Ryktet har det, att det skall fortvarande finnas lediga platser i Solborg Folkehøgskole för nästa skolår. Om Du är osäker på vad Du vill göra på hösten, kan Du gärna ta en titt på Geirs blogg för att få reda på hur ett läsår i Solborg ser ut i lärarperspektiv.

Annonser

3 svar to "Utbildningstips: Solborg Folkehøgskole"

Dette må jeg jo takke for – en strålende markedsføring av tilbudet vårt. Om det da ikke ligger en skjult ironi omkring dette med vår pedagogiske profil .. ;-). Vi går veldig raskt i forsvarsposisjon i vår bransje. Nå håper jeg på flere finske og estiske elever på skolen vår fra neste år.

Nja, strålande är det nog inte eftersom min svenska blogg läses nästan inte alls. Om den här posten har någon verkan över huvud taget, skulle det i så fall vara att förstärka de länkade webadressen hos tant Google.

Jag kunde i och för sig skriva ett par mera omfattande inlägg om Solborg på finska och/eller estniska (om det fortvarande finns lediga platser). Om det sedan leder till en tillströmning av elever är en annan sak. Man måste ju kunna delta i undervisning på norska som är ett något begränsande faktor.

En forsterkning av webadressene hos Google er jo en fin ting det også.
Det fins fremdeles ledige plaser, og vi tar imot utenlandske elever. Språl går bra, vi har stadig elever som ikke snakker norsk. Utfordringen er vel mer den økonomiske siden. Skoleåret skal finansieres, og for eksempel Global Village-kurset koster 74 000 kroner i tillegg til ekstrakostnader. For norske studenter er jo det greit, siden vi flyter på toppen av verdenssamfunnet og staten finansierer 30% med stipend og resten med gunstige studielån. Hvorvidt finner og estere har samme mulighet, se det vet kun finner og estere.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: