Hut- och harmlöst från Larko

Slit och släng

Posted on: 25 03 2007

Vid sjukhuset i Lund har man räknat sig fram till att det inte lönar sig att tvätta patienternas kalsonger. Det kostar bara hälften att köpa nya i stället:

Jag har bett vår administration att titta närmare på om kalkylerna håller, säger sjukhuschef Bent Christensen som är glad att de anställda engagerar sig i jakten på kostnader.

Ur miljösynpunkt är det bestämt inte tillrådligt att slita och slänga. Man kunde åtminstone erbjuda patienterna att ta hem kalsongerna som man använt och tvätta de själv. Om de nu ändå skall slängas.

Annonser

6 svar to "Slit och släng"

Jag garanterar att det blir billigast att flyga över hela byken till Kina och tvätta den där. Flygbränsle blir betydligt billigare än svenska tvätterilöner och dessutom vet man inte ens vad lön är i Kina. Fast det förstås, då måste kalsongerna flyga minst två gånger fram och tillbaka. Allra allra billigast blir nog faktiskt att köpa helt nya från Kina. Då betalar man bara flygbiljetten en gång.
Det där med att låta patienterna ta hem fillingarna och tvätta själv låter fint, men kommer aldig att funka. Det kommer att räknas som arbete och då blir det bara trubbel med försäkringskassan om patienterna är sjukskrivna och akassan om de är arbetslösa och facket om patienten är född i Polen eller Baltikum.

Men det är ju trist om byråkratin hindrar sjukhusen att skänka bort något som annars skulle slängas. Det gäller ju att tvätta för sig själv. Man får väl tvätta sina egna kläder därhemma utan att hamna i gräl med facket eller försäkringskassan?

Skulle väl kunna slängas i ett extra ”kärl” för återvinning/användning vid
någon källsorteringsstation ?

Det vore i alla fall bättre än soptippen.

jag kan tvätta dom – kan ta lite tid men va f-n – 100 om dan och 1000 i fickan låter som en mkt bra business!

Jag tvivlar nog om det är möjligt att få ett seriöst konkurrerande anbud i Sverige till halva priset jämfört med vad det kostar att tvätta i dag. Förmodligen skulle det vara billigare att tvätta t.ex i Lettland men då skulle transportkostnader tillkomma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: