Hut- och harmlöst från Larko

Fel att martyrisera sverigedemokrater

Posted on: 31 10 2006

Enligt DN skall Sveriges ambassadör i Tel Aviv, Robert Rydberg, ha avskedat en ung man som arbetat som praktikant i ambassaden. Rydberg tycks inte vara missnöjd med mannens arbetsinsats. Han fick sparken för att det upptäcktes, att han är sverigedemokrat.

Visserligen avskyr ja allt som sverigedemokraterna står för. Men så länge partiet anses vara lagligt bör väl sverigedemokraterna ha samma yttrande- och åsiktsfrihet som alla andra. Man skall inte avskedas för sin politisk tillhörighet eller ideologisk hållning.

Det vore förvisso olämpligt, att en person med offentligt uttalade invandrarfientliga åsikter arbetade t.ex. vid socialtjänsten, om arbetsuppgifterna innebar kontakter med invandrare. Men en sverigedemokrat kan väl uteslutas från tjänstgöring vid utlandsrepresentation lika lite som en socialdemokrat eller en borgare. Han skulle ju jobba med marknadsundersökningar, inte t.ex handlägga inflyttningstillstånd till Sverige.

Sverigedemokraterna ställde upp i val nyligen och fick t.o.m. ett antal ledamöter invalda i kommunfullmäktige i flera kommuner i Sverige. Vare sig vi vill eller inte, finns det ett visst underlag för deras bisarra budskap i samhället. Genom att behandla sverigedemokrater orättvist skapar man snarare grogrund för det underlaget än motarbetar det.

Det dummaste det offentliga Sverige kan göra är att ge sverigedemokrater anledning att känna sig som martyrer. Hur vore det att bemöta deras argument i stället? Visserligen borde man i så fall rensa ut det skenheliga i sin egen argumentation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: