Hut- och harmlöst från Larko

Vem drar nytta?

Posted on: 6 09 2006

Medan huvuden rullar i Folkpartiet tycks de övriga borgerliga partierna i Sverige ha svårt att avgöra, vad de skall tycka om affären Per Jodenius m.fl. Det är lätt att förstå, att allianspartierna sitter och funderar hur det hela skall påverka valresultatet. För det kommer affären utan tvekan att göra.

Man kan väl utgå ifrån att Folkpartiet kommer att drabbas. Men vem skall dra nytta av det? De övriga tre i fyrklövern hoppas förstås, att Folkpartiets besvikna väljare kommer att flytta över till deras läger. Socialdemokraterna hoppas förmodligen lika mycket att en stor del av folkpartisterna kommer att stanna hemma på valdagen. Det var väl därför som Jodenius lockades i fällan till att börja med.

Det vore ironiskt nog om den här härvan gynnade rentav Piratpartiet. De är ju det enda av partierna som hittills förstått hur det ligger till i Internet. För om det nu inte är så att sossarna satte in en praktfälla som Folkpartiet gick in i, så bevisar den här historien otvetydigt hur naiva och verklighetsfrämmande politikerna är.

Om väljarreaktionerna skall vi veta mer om ett par veckor. Polisutredningen är på gång och en rättegång lär det också bli längre fram. Men vad kommer att hända på sikt?

I värsta fall ger de här händelserna vind under vingarna till de som hopplöst försöker att införa regleringar i Internet. I bästa fall blir folk medvetna om hur viktigt det är att handskas med sina känsliga uppgifter försiktigt. I så fall skulle det gagna hela Internet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: