Hut- och harmlöst från Larko

Danska socialdemokrater splittrade

Posted on: 18 06 2006

Jag tyckte mig märka en viss spänning mellan Köpenhamns borgmästare Ritt Bjerregaard och den socialdemokratiska partiledningen i samband med första maj. Då nekade Bjerregaard dock bestämt, att det skulle finnas något fog för rykten med det innehållet. Jag trodde inte henne då, och nu ser det ut som om jag hade rätt.

Berlingske Tidende skriver, att Bjerregaard är rasande för att socialdemokraterna i Folketinget röstade emot ett lagförslag som skulle gett kommunerna rätt att införa trängselskatt:

»Det er forkert, og det må simpelthen laves om. De kan umuligt have sat sig ind i Københavns problemer med stadig voksende trafik. Og jeg kan ikke se, at det overhovedet kan være deres opgave at forhindre, at vi laver noget, som ville være godt for københavnerne,« siger Ritt Bjerregaard, som håber at hendes reaktion giver anledning til selvransagelse i partiet på Christiansborg.

Socialdemokraternas talesman i trafikfrågor Klaus Hækkerup bestrider emellertid, att det skulle vara fråga om missförstånd. Enligt honom rör det sig om olika uppfattningar om hur problemet med biltrafik skall lösas. Partiet vill införa en skatt som beror på antalet körda kilometer.

Här är det alltså bestämt fråga om en splittring inom socialdemokraterna mellan köpenhamnarna och resten av landet. Nu går det inte längre att bortförklara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: