Hut- och harmlöst från Larko

Nej till medieskatt

Posted on: 7 06 2006

Danskarna skall i framtiden betala TV-avgift om man har en dator, skriver Berlingske Tidende. Avgiften skall betalas för att det går att använda datorn till at titta på TV.

Det var det fräckaste jag hört. Man kan ju också använda socker till att framställa alkohol. Då skulle man kanske flerdubbla priset på socker genom att införa alkoholskatt på det. Och givetvis skall man inte få sälja socker till personer under 18 år.

Marcel Bartels skriver om liknande planer i Tyskland. Det ger anledning att frukta, att en medieskatt håller på att smusslas på en europeisk nivå. Så skall vi inte ha det!

En dator uppkopplad till Internet kan användas på väldigt många olika sätt. Att glo på någonting så idiotiskt som TV är det sista som skulle falla mig in. TV är passiverande för att allt är färdigserverat. Det går inte att skapa eget innehåll till TV som man kan göra i Internet. Det går inte att resonera innehållet med andra tittare, ej heller att tillägga kommentarer till programmen som alla andra tittare kan se.

Tanken bakom en medieskatt av det här slaget är att man skall bli en passiv mottagare av färdigtuggad disinformation. I grund och botten vill man beskatta åsiktsfriheten och tillgången till självvalda informationskällor. En medieskatt är en utomordentligt odemokratisk idé som skall motverkas med alla medel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: