Hut- och harmlöst från Larko

Med blogg mot brott

Posted on: 5 06 2006

DN skriver om Los Angeles-polisens nya och okonventionella tilltag mot brottslighet. För drygt två veckor har ordningsmakten på initiativ av polischefen William Bratton vänt sig till allmänheten genom blog. Utöver rent PR-artade inlägg tycks bloggen också försöka uppmuntra allmänheten att tipsa polisen i fall där man har inga eller ringa spår efter förövarna.

Blog i sig är inget nytt, men en officiell blog av en storstads polisförvaltning är något unikt i Världen, då det har inte mig veterligt gjorts någon annanstans. Då är det lätt att förstå, att det finns några som tar det hela med en nypa salt.

Kolumnisten Mariel Garza antyder i LA Daily News att en del positiva läsarkommentarer skulle i själva verket härstamma från polismyndigheten själva, vilket LA-polisens informationschef Mary Grady bestämt tillbakavisar i det här bloginlägget. Några småkritiska kommentarer har släppts fram, (t.ex här och här) men det skulle onekligen vara till gagn för trovärdigheten om kommentarerna inte förhandsgranskades innan publicering. Nu vet man ju inte vad det är för slags kommentarer som inte släpps fram.

Ville man rent av nå en oemotsägelig grad av öppenhet på respons, skulle man tillåta trackbacks. De kan ju för all del inte förfalskas i en omfattande storlek för så många bloggande poliser finns väl inte. Apropå kommentarer, LA-Daily News tycks inte publicera sådana över huvudtaget. T.ex. Mariel Garzas kolumn kan endast kommenteras genom att mejla till henne.

En del av den traditionella median tar ju blogosfären som ett hotbild och har därmed en negativ grundinställning mot blog som sådan. När det sen uppstår en bloggande myndighet, tycks äpplen vara särskilt sura. Nog är Garzas påhopp lite orättvist.

Så det finns ett och annat i snutbloggen som kunde göras lite bättre, som t.ex hyperlänkar och det där med trackback. Men själva grundidén är väldigt bra. Man kanske skulle ge bloggen lite mer än två veckor, som Mary Grady skriver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: