Hut- och harmlöst från Larko

Under litauisk attack

Posted on: 21 10 2005

https://i0.wp.com/www.larko.org/bussaias2.jpg

Bild: Peeter Marvet

Min vän Pets eller Peeter Marvet i Tallinn väcktes i morse av sin fru som hade en obehaglig om än lite konstig överraskning. ”Det finns en minibuss i våran trädgård”, sa hon. Det visade sig att en litauisk chaffis hade somnat vid ratten och åkt in i trädgården, därvid förstörandes staketet. Just den nylagade delen av staketet, naturligtvis.

Pets postade ett inlägg i sin blogg och hänvisade även till bilder i sin fotoblogg om det inträffade. Jag lade upp en trackback till min kommentar som gick ut på att det rörde sig om en oprovocerad attack av Litauen.

Eftersom det litauiska försvaret har knappt med anslag och följaktligen brist på pansarfordon, verkställdes övergreppet av en enskild gerillasoldat beväpnat med minibussen. Jag fastslog att motattacken kommer att vidtas av hemvärnstrupper från Petseri, som Ryssland la beslag på efter kriget.

Pets replikerade med att min teori om det inträffade inte motsvarar det verkliga händelseförloppet. Enligt honom är det fråga om en aktion mot Centerpartiets valaffischer. Det fanns nämligen en sådan i soptunnan som bilen krockade med. Tunnan förblev oskadd medan affischen var bortblåst. Pets drog slutsatsen att de mystiska incidenterna av sabotage mot valaffischer under valrörelsen därmed var avklarade.

Det må vara hur som helst med den saken men ett trädgårdskrig mot Litauen lär det bli i vilket fall som helst. Om Pets teori stämmer, vore det ju en grov inblandning i Estlands inre angelägenheter som måste bestraffas. Se upp där nere i Litauen för här kommer vi!

original

—–

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skyltar

Arkiv

RSS Mina senaste inlägg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Jag twittrar

RSS Blogroll skandinavisk

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Blogroll English

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser
%d bloggare gillar detta: